Световната купа в София премина отлично за момичетата от ансамбъла ни, които спечелиха злато в многобоя и сребро на обръчи и бухалки. Успехите обаче изобщо не отпускат момичетата, които отново са в залата и тренират усилено за следващите състезания.

"Атмосферата в залата беше супер, доволна съм от състезанието, от момичетата, няма какво друго да желая от тях", заяви пред NOVA тяхната треньорка Весела Димитрова. "Тази година имаме още две важни състезания, очаквам да играят по най-добрия начин. Нашата голяма цел са Олимпийските игри. Леко технически мисля да подобря нещо в едно от съчетанията, но няма да са драстични промени. Аз съм мадам някаква, риск чак не съм. Другата седмица заминаваме за поредна Световна купа, после са Европейските игри, Чалъндж купа и така нататък."

Самите момичета признаха, че не са изцяло доволни заради грешките в неделните съчетания, но това ги мотивира още повече да тренират. "Като цяло да, щастливи сме от това състезание, че успяхме да играем в нашата любима София пред нашата прекрасна публика. Има още много да работим. Няма как да се опишат с думи, ако не го преживееш лично няма как да се опише."

"Има леко разочарование, че не успяхме да покажем композицията си както може, но днес сме в залата, работим и се надяваме да се представяме все по-успешно."

"По принцип за нас на състезание е важно само ние да покажем нашите композиции. Естествено, че имаме конкуренция, всички отбори работят много, ние също, за да се стремим към най-добро представяне. Всяка година е важна. Тази година най-важното ни състезание е Европейските игри и Световното първенство в Баку. Преди да излезем не мислим, дали имаме квота и е по-спокойно. За нас винаги е хубаво и трудно да играем поред нашата публика."

Специални поздравления заслужава и Ерика Зафирова, която влезе в ансамбъла на мястото на контузената Ели Бинева, но се справи прекрасно. "С много работа, с много помощ от треньорския екип и момичетата. По-трудно ми е, защото за първи път играя в ансамбъл, но се старая много и вече ми е доста по-лесно."