Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев даде ексклузивно интервю за Дарик радио и Спортно шоу Гонг във връзка с невъзможността му да се бие с Антъни Джошуа. Както е известно, Кобрата получи частично скъсване на мускул и няма да може да се качи на ринга в Кардиф на 28 октомври.

Пулев отговори на появилите се коментари, че приключва с бокса, като заяви, че спира със спорта само за месец октомври, а след това остава претендент за световната титла и продължава с пълна сила да гони мечтата си. В типичния стил Пулев заяви, че сега още повече има амбиция да се качи на световния връх. Той коментира още, че има сили да победи Джошуа, но не и с травма.

Кобрата добави, че е можел да предпочете варианта да се качи на ринга и не в оптимално здравословно състояние, но това би означавало да излезе за парите, а не за победата. 

„Чувствам се добре, като изключим контузията. Преценихме, че е по-добре да не играя, тъй като може да стане по-зле да се скъса целият мускул и няма да съм на сто процента. Тоест горе-долу отивам просто, ей така. С една дума, отиваме за парите или отиваме за победа, това бе решаващо да решим какво да правим и докторът, каквото каза, i той погледна“, започна Кобрата.

„Стана контузията при спаринг, имах добри партньори от Украйна, Русия и Хърватия. Големи момчета и с единия от тях, при един удар опъна нещо като мускул. Това бе в края на заниманието. Предполагах, че ще утихне през уикенда. В понеделник отидохме при лекаря, той погледна и каза, че не е за подценяване това нещо. Каза, че болката е основателна, имало кръвосъсирване, което значело, че има частично скъсване на мускула. Можело да се скъса нацяло и отиваме на 4-5 месеца възстановяване. Сега трябва да правя процедури 4 седмици и да пия едни хапчета“, продължи боксьорът.

„При мен няма разочарование, защото аз оставам в позицията си на официален претендент. Мачът ще го има. Аз съм жаден за тази битка. Мен предизвикателствата ме карат да се чувствам жив. Това ме правi щастлив. Не мога да се разочаровам. Имал съм много травми и по-сериозни от тази. Само се надявам като отмине да не се появява повече никога“.

„Джошуа ще се бие, в професионалния бокс, вторият в ранглистата стои подготвен, ако нещо се случи. Те сега ще играят Такам с Джошуа и след това съм аз“.

„В клуба ми бяха наясно с контузията. След нея една седмица не правех нищо, никакви спаринги, удари и натоварвания с ръцете. Само кросове по 10 километра. В крайна сметка обаче аз няма да ходя на маратон, искам да ида да се боксирам и да победя, не съм от тия, които отиват за парите“

„Лично моят тим няма как да не прояви разбиране. Това са интереси. Те знаят, не една или две контузии е имало в тима. Има отказали се заради травми, но въпросът е, че има контузии, които са нелечими. То си е Божа работа“.

„Те нещата са вързани винаги. Когато се натяга цялата обстановка, когато няма време, именно такива неща се получават. Може би ако бе по-спокойно всичко, може би това нямаше да се случи. Да разсъждаваме, ако това, ако онова, няма смисъл. Важно е, че оставам претендент и е въпрос на време да играем. Не искам да се размина с този мач, аз го искам. Ще се подготвя по-добре, всяко зло за добро. Да даде Господ, напълно реално мога да го победя Джошуа“, отсече Кобрата.

Запитан за появилите се коментари, че се уплашил от срещата, Пулев обясни: „Не съм чел, какво са писали хейтърите. Те не ме познават, не разбират от бокс, нямат понятие от спорт, така че...“.

„Именно това казват хора, които не разбират от спорт и най-вече от бокс. В Бокса неведнъж са ставали въртележки, малко нелогични за хората, но в бокса всичко е нормално“.

„Аз мога да кажа, че наистина става въпрос за много пари. И тези хора, хейтъри, или нормални хора, ако се замислят те как биха постъпили в такъв момент, много малко от тях ще се откажат. Мои съотборници ми казаха, че трябва да ида с едно око да играя, защото те мислят за парите“.

„Не само вярвам, знам кой съм аз и то добре. Мога да преценя добре къде и колко мога и до къде мога да стигна. С ръка на сърцето казвам, че мога да победя Джошуа и не само него. Имам много енергия, която да дам. Смятам, че трудно ще ме победи. Можех да ида контузен, но реално казвам, с травма няма да мога да победя. При такъв вариант отивах за парите“, обясни Пулев.

„90 процента от хората ще пробват за една четвърт от тези пари, но ще кажа пак, няма да ми донесе такова удовлетворение да взема тези пари, колкото световната титла. Близките ми хора, тези професионални неща ги споделям единствено с брат ми, той ми каза, каквото аз си реша в крайна сметка. Другите не са така запознати и затова аз не се допитвам до тях до такава степен. Треньори и брат ми – с тях коментирам и споделям тези неща“.

„Аз не се показвам, аз винаги съм казвал, че когато излезе да говори някой политик и е сложено знамето до него, не му отива. Когато човек не го чувства си личи. Аз съм си такъв. Когато правя нещо, го правя за младите, да взимат пример“

За емблематичната за Кобрата фраза „Продължаваме напред“, изречена след мача му с Владимир Кличко: „Много хора са ми казвали, болни от рак или нещо, казват "нямаш представа, човек, каква сила ми дават тези думи". След мача с Кличко го казах съвсем на сериозно, а не на майтап. Смятам, че не само продължих напред, а по правилния начин и към върха. Сега съм в подножието, но това е добра позиция винаги може да се атакува. Хората неотдавна знаят, че каквото казвам аз, е това“.

„Тези неща ще се уточняват тепърва, но нямам проблем да се бия, с когото и да е. Последното нещо е страх или притеснение от някого. Могат да ми наредят тримата световни шампиони на ринга, не ме притеснява, ако е за парите, излизам. Въпросът е като правим нещо да го правим, както трябва и когато съм на сто процента и мога да победя, тогава излизам“.

„Мога да поднеса извинения на всички с билети и да благодаря за подкрепата. Извинявам се, по неволя. Не смятам, че съм виновен за ситуацията. Така е казал Господ, така е трябвало да стане. Който ме познава, знае, кога, какво и на кого и колко и как съм помогнал. И при победа, и при загуба ще дам. Дайте да оставим парите настрана. Когато хората разберат, че в това не е щастието. Ние сме временно тук. Аз не в едно интервю съм казал, че хората по-често трябва да ходят на гробища и в болници. Да видят истината, защото там е истината“.

„Аз не съм болен, това са физиотерапии, които трябва да мина. Мен ме боли, когато правя едно точно боксово движение. Изисква се време и методика на лечения. Ще проведа лечението тук в Германия и после в България“.

„Приключвам с бокса за този месец (бел.ред. октомври). Немският доктор ми каза, 4 седмици възстановяване и след това две седмици по-леко и след това пак с пълна газ и под пълна пара. Ще се прибера. Ще остана още малко тук и после ще се прибера“, завърши Кобрата, който пожела здраве и вяра в България и себе си на всички слушатели на Спортно шоу Гонг.


Още новини: 

Кобрата: Решението не беше лесно, не всичко е пари

Агентът на Джошуа: Пулев ни постави в трудна позиция

Кобрата искал да се бие, Хърн уговорил Такам


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.