Книгата „Шампионски отбор за здравословна храна" беше представена на заключителна пресконференция по проекта „Младите хора – Бъдещето на България – отговорни и активни“, реализиран от асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година.

Под ръководството на най-обичания професионален готвач на България шеф Андре Токев част от водещите спортисти и млади надежди на България в различни спортове заснеха специални кулинарни видеоепизоди и описаха любимите си рецепти.

Книгата събира здравословните формули за успех на гимнастичките Невяна Владинова и Ренета Камберова, лекоатлетите Тихомир Иванов и Александра Начева, футболистите на ЦСКА Иван Турицов и Димитър Евтимов, джудистите Ивайло Иванов и Божидар Темелков, боксовите звезди Петър Лесов, Детелин Далаклиев и Станимира Петрова, баскетболистът Йордан Мичнев, тенисиста Александър Лазаров и боркинята Елица Янкова.

В кулинарното четиво шампионите показват, че за постигането на необходимите резултати, човешкото тяло се нуждае от силна воля, мотивация и едно от най-важните неща, стоящи в основата на успеха – правилното и балансирано хранене.

„Шампионски отбор за здравословна храна“ съдържа рецепти, които могат да се приготвят бързо, лесно и вкусно. Книгата ще бъде разпространена безплатно в училища и библиотеки из страната, за да бъде от полза на подрастващите и младежите.