Бразилският атакуващ халф на Локомотив София – Октавио застана пред камерата на DIEMA SPORT преди срещата на „столичните железничари“ срещу ЦСКА. Кариерата на роденият в Сао Пауло играч е изпъстрена с обрати. Съдбата му го среща с футболисти като Марио Гомес, Хуан Куадрадо, Мохамед Салах във Фиорентина, както и с легендарния Кларънс Зеедорф в родния му Ботафого. В даден период от живота си той е таксиметров шофьор. През настоящата кампания бившият играч на Берое има 12 мача за тима от Надежда, в които е записал 5 гола и 1 асистенция.

„Един от моите братовчеди започна да тренира футбол, когато бях на 10. Беше много трудно. Когато отидох в Ботафого бяхме 100 деца, после останахме 10-12. За мен бе много специално – баща ми и аз сме фенове на Ботафого. Когато излязох на „Маракана“ разбрах, че съм сбъднал мечтата си“, спомня си с усмивка бразилецът.

„Когато записах някои добри изяви за тима, дойде оферта от Фиорентина. Там играх с някои страхотни играчи като Марио Гомес, Хуан Куадрадо, Мохамед Салах. Опитвах да попивам всичко от тях. За съжаление получих контузия и се наложи да се върна в Ботафого. Там намерих Кларънс Зеедорф – той вижда всеки твой пропуск в играта и държи да се поправиш. На 19 не разбирах това, но сега ми ясно – искал е най-доброто за мен. В края на втория ми престой имах две оферти – тази на ЦСКА обаче се забави и реших да не рискувам, затова отидох в Белгия“.

“Играх в отбор, който не ми плащаше заплата 9 месеца. Когато се върнах отново в Бразилия, само жена ми работеше. Започнах да карам такси след това. Един ден ме срещна един човек, погледна ме по-втренчено и заяви „Хей, ти си Октавио, игра в Ботафого, защо изобщо караш такси?“, спомни си Октавио.

„В Берое изкарах година и половина, след което договорът ми не бе подновен. Тогава ми се обади Том. Заяви ми, че Локомотив София ме иска. Видях, че това е отбор побеждавал Монако, Динамо Киев и Малмьо. Веднага усетих любовта на феновете. Вярвам, че ще покажем по-добри резултати“, завършва роденият в Сао Пауло плеймейкър.