Министърът на здравеопазването в Република България Костадин Ангелов анонсира страхотна новина за българския спорт. Министър Ангелов призна след срещата си във Варна с директорите на РЗИ-тата на областите около морската ни столица, че "мерките в секторите "култура" и "спорт" ще се отхлабят постепенно и страната ни ще се върне към нормалния си начин на живот.

Както е известно, футболните мачове в страната ни се провеждат без зрители в следствие от пандемията от коронавирус, а спортовете в зала също се практикуват без публика.

"Предлагаме постепенно разхлабване на мерките по сектори, като започнахме от здравеопазването с плановия прием, образованието с учениците в детските градини и яслите, както и тези в начално училище. Сега ще разхлабим мерките в секторите "Култура" и "Спорт" и след това ще наблюдаваме 14 дни каква ще бъде тенденцията, за да видим какво ще предприемем като следваща крачка".

“Хубавото е, че вече си връщаме живота такъв, какъвто беше. Всички дискусии в публичното пространство на различни браншове ме радва, защото това означава, че сме забравили онези разговори за недостатъчни линейки, недостатъчен брой легла и забавени пациенти. Това е успех“, заяви Ангелов.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.