Една от знаковите фигури в българския тенис Маги Малеева коментира предстоящия финален мач на Григор Димитров срещу Давид Гофен във финалния Мастърс в Лондон. 

"Невероятна година за Григор, всички сме чували за потенциала му, за класата му, до този момент това не се случваше, в първите пет тенисисти, той направи нещо невероятно, показва как е играл през тази година, невероятно е, постигнал е много победи през този сезон", коментира Малеева.

"Емоционално и психически е по-отдаден, но сега просто е разбрал, че този момент от време ще си отиде, ще трябва да се бори със своите демони и страхове, той ще бъде на ниво още няколко години на високо ниво, и сега е неговото време. Трудно е да се запази самообладание, трябва да бъде абсолютно дисциплиниран за още един мач, очакванията са огромни, никой не вярва, че той ще загуби този мач, трябва да е страшно мобилизиран и концентриран", допълни тя.

"Радвам се, че той постига потенциала си и става все по-добър. Гофен е в много добра форма, мисля, че Григор ще бие, но ще му е много трудно", завърши Маги Малеева.