Спечелилата сребърен медал на Олимпиадата в Рио Мирела Демирева бе избрана за Спортист №1 на месец август, заради което говори пред медиите за случващото се около нея и амбициите ѝ за новия сезон.

"Благодаря за признанието и за наградите. Имам още седмица и половина почивка, след което започвам подготовка за новия сезон. Уморена съм от всичкото това внимание към мен, защото не съм свикнала, но давам всичко от себе си. Първата седмица от подготовката ще тренирам в България, а на 10 октомври се завръщам в Холандия. Тази година ще ми бъде по-лесно, защото започваме от друго ниво. Ще започнем със скокове около и над 2 метра, сега вече имам друг подход и друго самочувствие", каза Демирева на пресконференцията по повод избирането ѝ за №1.

Състезателката коментира болната тема с липсата на условия за тренировки в България за лека атлетика.

"На първо място е необходима стратегия за развитие на спорта. Голям проблем е, че в София няма зала. В Холандия условията не са луксозни. Клубът разполага със зала с няколко скочища и зала за силова подготовка. Искам за вярвам, че в България ще има зала за лека атлетика, защото българската лека атлетика има нужда и заслужава да има зала", добави Демирева, която разкри, че вече няма проблеми с контузията на коляното.

Тя получи като награда и уикенд за двама в Пампорово с пълен ски пакет.

"Чувствам се много по-добре. Беше дълъг сезон, тежък психически. Аз не карам ски, но ходя по българските курорти, защото приятелят ми кара ски. Искам да опитам с много спортове, но се страхувам за момента. Харесвам много спортове - художествена гимнастика, плуване и други", каза още Мирела Демирева.

Лекоатлетиката коментира и широко обсъжданата тема за употребата на допинг с медицински цели.

"Правилата трябва да важат за всички, а сега не е така. Но всеки случай трябва да се гледа индивидуално. Всеки спортист приема различни неща за възстановяване. Аз лично не пия лекарства, но взимам неща за възстановяване. Относно храната много внимавам и сама си я приготвям", каза олимпийската вицешампионка.