За шеста поредна година ансамбълът на България успя да зарадва хилядите си фенове със страхотна игра в Арена Армеец. Грациите вдигнаха на крака цялата зала, благодарение на прекрасната си и сърцата игра. С отличните си изпълнения момичетата на Ина Ананиева спечелиха два златни медала на финалите на отделните уреди на Световната купа в София.

След надпреварата Цветелина Найденова трябваше да даде допинг проба, затова и не успя да се появи в зоната за интервюта пред медиите. Независимо от това, останалите грации споделиха своите впечатления и емоции от последното си представяне пред родната публика.

Михаела Маевска

Да, наистина сме много щастливи, че по този начин успяхме да завършим последното състезание в тази зала. Публиката беше невероятна, само за нас, много сме доволни. Наслаждавахме се на момента, че за последно слушахме химна в Арена Армеец, както и че въобще го слушахме, защото е доста трудно, както видяхте. Много сме благодарни. Вече съм щастлива, чувствам се добре, не ме боли нищо, така че само напред.

Християна Тодорова

Не мога да кажа, че сме били повече притеснени от нормалното, но много искахме да чуем химна и да вземем златните медали точно тук, защото хората са дошли заради нас. Хората заслужават да са щастливи, заслужават цялата тази емоция, която успяхме да пресъздадем. Благодарни сме на цяла България, защото без нямаше успехът да е същият. Може би това състезание беше най-емоционалното за тази година, защото наистина за последен път сме пред тази публика, а това състезание така си го обичаме. Страшно много сме щастливи, че успяхме да завършим по този начин, с два златни медала. Няма по-голяма награда за нашия труд.

Цветелина Стоянова

Болката почти не се усещаше по време на състезанието. От аплодисментите на публиката и от подкрепата им не усещах почти нищо.

Ренета Камберова

Наистина сме много, много благодарни, много щастливи за завършека на това състезание. Не сме си и представяли да свърши по по-хубав начин. Благодарни сме на хората, които ни подкрепиха. Благодарни сме една на друга, че се имаме. Ние сме като едно семейство. Надявам се така да завършим до края. Колкото и успешни състезания да имаш, няма как да отидеш на следващото състезание и да се чувстваш спокоен. Всяко състезание е много различно само по себе си от останалите. Европейското първенство е в Израел, ще бъде интересно. Надявам се да се справим физически и психически.