Вчера беше наситен и емоционален спортен ден. След като Лестър се окичи с титлата в Англия, а Лудогорец стъпи накриво в Пловдив, вечерта предложи и боксово зрелище.

Българите отново имат спортен повод за радост и гордост. Кубрат Пулев мина през провокатора Чисора, стъпи на европейския трон и зарадва малки и големи.

Гордост, радост, щастие, са само малка част от думите, които изникват в мисълта на обикновения български спортен запалянко при успехите на Пулев. В случая думи сякаш са излишни, емоцията е над всичко. 

Българският боксьор показа отново класа, машината за победи явно се завръща. Вече позабравихме неуспеха на Кобрата срещу Кличко.

Победите над Морис Харис и Джордж Ариас минаха някак набързо, имаше дори коментари, че едва ли не Кубрат излиза срещу по-слаби съперници, за да трупа победи, а не иска да се изправя срещу класни боксьори.

Е, с победата над Чисора, който не е случаен боксьор, Пулев затвори устата на критиците си, показа класа и е готов за нови битки по пътя към световния боксов трон.

Дано в един момент българските любители на бокса и спорта успеят да видят своя шампион в битка за титлата и на софийска земя, в Германия вече се е случвало, а футболните емоции около поражението на Лудогорец сякаш остава на доста заден план, все пак имаме си шампион. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS