Бразилия се изправя срещу Коста Рика в опит да поправи грешната си първа стъпка на Световното първенство.

Равенството със Швейцария не бе очакваното начало за селекцията на Тите и въпреки че серията без загуба на Бразилия бе увеличена на 12 срещи, голът на Стивън Цубер в 50-ата минута означава, че „Селесао” изравни най-лошата си серия без „суха мрежа” на Мондиал – 6 двубоя.

Позитивната новина за петкратния световен първенец е завръщането на Неймар към тренировъчния процес. Най-скъпият футболист на планетата бе фаулиран цели 10 пъти в мача с Швейцария, а във вторник приключи рано подготвителното занимание заради болки в стъпалото. Футболистът на Пари Сен Жермен заяви след тренировката в сряда, че дискомфортът вече е отминал.

В състава на Бразилия все пак се очакват промени, след разочароващото представяне в атака в сблъсъка с „кръстоносците”. Отборът на Тите създаде 21 опасности пред вратата на Ян Зомер, но записа едва 5 точни удара – факт, отбелязан и от самия селекционер. Роберто Фирмино и Фернандиньо изглеждат като кандидати за титулярно място срещу Коста Рика, а вниманието ще бъде насочено и към голмайстора от първия двубой – Филипе Коутиньо.

Коста Рика също не стартира по желания начин шампионата в Русия. „Лос Тикос” загубиха с 0:1 от Сърбия, след гол от свободен удар на Александър Коларов, като се затрудняваха със създаването на опасности пред противниковата врата. Поражението е седмо за отбора на Оскар Рамирес в последните 9 мача, като двете победи бяха постигнати срещу неучастващите на Мондиала Шотландия и Северна Ирландия.

Надеждите на Коста Рика ще бъдат насочени към силното представяне на тима срещу фаворитите на големи форуми. На Световното първенство преди 4 години бяха победени Уругвай и Италия, преди да се стигне до отпадане след дузпи от Холандия на четвъртфинал.

В състава на Оскар Рамирес няма кадрови проблеми преди двубоя, като се предполага, че Джоел Кемпбъл може да получи стартова позиция, след като се появи от резервната скамейка в първия мач. Нападателят на Арсенал има 15 гола за националния тим и ще се опита да помогне в търсенето на първи успех срещу Бразилия от 1960 година насам – когато бе постигната и единствената победа на „Лос Тикос” в това съперничество.

Срещата между Бразилия и Коста Рика е по-късно днес, от 15.00 часа на "Санкт Петербург Арена" и ще може да следите развитието му минута по минута с Gong.bg.