Републиканският шампион по кану-каяк Б. Н. е в болница след побой в центъра на Видин. Недялков е с комоцио, травма на  челюста и охлузвания по лицето. 

През нощта в неделя Б. и брат му били нападнати от група момчета. „Имаше изказвания като: „Хайде да ги бием тези българи”, разказва Б. Думите обаче били само началото на конфликта, съобщава NOVA.

 „Бяха пет души, но по показания на очевидци са били повече. Спомням си всичко до момента, в който нападнаха брат ми. Аз се опитах да го защитя. От очевидци разбрах, че тогава някой ме е ударил с твърд предмет по главата и съм загубил съзнание”, разказа Б. в предаването „Здравей, България”. 

„Не сме ги провокирали по никакъв начин, те сами търсеха провокацията”, подчерта той. Б. е категоричен, че ще се търси правата по съдебен път. Побоят е станал пред заведение за бързо хранене, което се намира само на 50 метра от полицията във Видин.

Б. е приет в болница, а полицията задържа двама - братята Людмил, на 18 години, и Асен, на 21. Те имат друга версия за случилото се пред закусвалнята. „Мен ме удари по-високия, аз паднах, ударих си кръста, а главата ми мина на милиметри от много висок бордюр”, заявява Людмил Иванов.

„Брат ми го бутна, той падна, охлузи се и това е цялата история. Ние не сме казвали, както той написа във Facebook: „Хайде да ги бием тези българи””. Ние никога не сме различавали българи от цигани”, заявява Асен Иванов.

Прокуратурата във Видин установява кой точно е извършителят на нападението, като има съмнение, че нападателите са били повече от двама.