Старши треньорът на мъжкия волейболен ЦСКА Александър Попов демонстрира трезв поглед към загубата от Левски с 1:3 в 16-ия кръг на родната Суперлига. Опитният наставник заяви, че преимуществото на неговия тим във всеки един статистически показател доказва колко малка тежест имат цифрите, докато всичко се решава на полето.

„Статистиката не играе във волейбола. Имаше някои ключови момента за нашия отбор – а не този на Левски – в които изпуснахме инициативата. Това беше все в началото на геймовете. В първия те започнаха много ударно, ние се върнахме, но не успяхме да продължим. В последния, както и в предишния, имахме в началото нужния ентусиазъм, но не продължихме така. Отборът на Левски игра по-добре, трябва да ги поздравим. Без значение е какво сочи статистиката, както казах вече”, коментира Попов.

„Комплексни са причините за нашата игра. Не изпълнявахме много добър начален удар. Отборът на Левски малко по-необичайно за тях по-добре посрещаше, но аз го отдавам на нашия сервис. Имаше и малко неразбории в нашето поле при някои ситуации. От началото на годината досега все още търсим себе си. Така е в колективните спортове – не всеки път се справяме като група.”

„Ивайло Стефанов влезе и извади няколко топки. Симеон Александров имаше желание да играе, а Левски насочиха много сервиси към него. Спрямо неговите способности считам, че игра добре при посрещането, в атака може би малко прегоря. Повече внимание отделям на колективните действия, не на индивидуалните.”

„Веднага след мача не мога да кажа. Че ни изненадаха малко в началото с включването на Трифон Лапков, имаше го това нещо. Мисля, че след това се прегрупирахме. Да, имаше някакъв вид изненада.”

„Може би в края на последния гейм Мляков изигра качествено няколко трудни топки. И нашият диагонал се справяше преди това. Двата отбора не посрещаха с висок процент, така че разпределите играеха повече на висока топка. Това отново го смятам за отборно действие – както при посрещането, така и при разпределянето.”

„Колебанията се дължат на това, че е колективен спорт. Ние сме 12 човека с различни възможности към определения момент. Никой не трябва да се заблуждава, че правим нещо по-различно, че желанието ние по-малко. Някой път нещата се получават, друг път – не, колкото и да се мъчиш. Ние ще се опитаме да ни се получават нещата по-често”, завърши Попов.