Вчера, на игрището край Равно поле се проведе първия квалификационен кръг от веригата Про Голф Бъбълс 2018. Рекорден брой за младежки турнир участници се явиха на първия тий бокс и зарадваха както организаторите, така и всички ангажирани с развитието на българския голф.

Състезателите, по правило, бяха разделени в три категории – MAXI, MIDI и MINI. Всеки получи подобаващото внимание, специални подаръци свързани с голф подготовката и не на последно място инструкции за провеждането на турнира по правилата на световния голф.

В категорията на големите шампиони, MAXI, сили премериха националните състезатели на България. След много обрати, невероятни изпълнения и на моменти разочарования, първото място зае победителят от миналата година Райан Стайков. Той изигра огрището с 3 удара над пара, въпреки трудните позиции и не много убедителния старт. Второто място след постоянна игра зае младежкият национал Цанко Цанев с +5, а трети се нареди Димитър Савов с +6 след шеметна втора девятка с игъл и три поредни бърдита на последните дупки.

При MIDI се разигра истинска спортна драма като след предаване на скор-картите се оказа, че претендентите за 2-ро, 3-то и 4-то място са с абсолютно равен брой точки. Наложи се преброяване на точките за последните девет, в последствие и на последните шест дупки за определяне на класирането. В крайна сметка 4-ти остана Соломон Канети, 3-ти се нареди Филип Китов, а най-щастлива от обратното броене остана Кристина Бушева като се окичи със среброто. Първото място безапелационно зае Мартин Скокански с 29 грос стейбълфорт точки - определено впечатляващ резултат.

Всичко „най“, както обикновено, остана при най-малките... Най-много участници, най-много дебютанти, най-много сълзи, най-много усмивки и разбира се най-много желание и любов към играта. В категория MINI стартираха 15 участници на възраст от 6 до 13 години. Първата награда в тази категория, а и за турнира всъщност получи Мая Славова, за най-малък участник. Победител в категорията стана миналогодишният шампион Йорадан Янакиев с невероятните 32 точки и непоколебима игра от първата до последната дупка. Второто място зае Михаил Стоев, той от своя страна може да съжалява за изпуснатата победа, тъй като това което го раздели златния медал е всъщност само една точка. Третото място отиде при една млада дама, която дебютира в турнир изобщо в кариерата си. Вики Пеловска впечатли всички с невероятна прецизност, хъс за игра и постоянство. Тя събра 29 точки, само три след победителя и получи големите овации за деня.

Всичко завърши с рожден ден, рожденият ден на ПРО ГОЛФ БЪБЪЛС! Имаше много пожелания, много игри и разбира се торта... Всеки от участниците получи още един специален подарък, връчен лично от автомобилният ни ас и запален голфър Григор Григоров, а подаръка беше луксозно издание на правилата в голфа – книга с много илюстрации и пояснения за коректната игра и държание на игрището.

Следващият турнир ще се проведе на 17 юни в Правец.