Седмото поредно издание на уникалната зимна вело надпревара – Winter Bike Duel, ще се проведе този уикенд в Пампорово-Мечи чал. По традиция събитието предизвиква някои от най-добрите родни състезатели в оспорвана битка по снежните писти.

Тази година домакин на събитието за първи път ще бъде Чепеларе, а зрелищното снежно трасе ще бъде изградено в долната част на ски писта Мечи чал. През този сезон за първи път двете ски зони работят заедно, а добрите новини за всички любители на планинското колоездене са, че това ще се случи и през лятото! 

Трасето за състезанието ще бъде доста интересно като ще включва няколко големи скока, виражи и стръмни снежни участъци. Арената за състезанието е така позиционирана, че публиката ще може спокойно да наблюдава атрактивните сблъсъци между колоездачите, а организаторите от Консепт Криейтив и Велопарк Пампорово призовават всички гости на Пампорово - Мечи чал и жители на Чепеларе да заповядат на място и да бъдат част от това уникално събитие. 

До момента за участие има записани близо 50 състезатели от цялата страна, както и няколко представителя на съседна Македония, а регистрацията все още е отворена и всеки, който иска може да се включи. Участниците в надпреварата ще бъдат разделени в три основни категории – юноши 16-17, мъже 18+ и жени. 

Победителите в състезанието ще получат парични и предметни награди. Специално за всички присъстващи на място ще бъде обособена зона с безплатни топли напитки.

Winter Bike Duel ще даде старт на състезателен сезон 2017, които се очертава да бъде изключително интересен и много натоварен.  

Програма:
31.03 | Петък
18:00 – 20:00 – Регистрация / хотел Орловец/
21:30 – Wellcome Party

1.04 | Събота
10:00 – 14:00 Регистрация 
10:30 – 15:30 – Тренировки

02.04 | Неделя
10:00 – 11:00 Тренировки /по едно тренировъчно спускане на състезател/
11:30 Квалификация
14:00 – Финали
Награждаване