Национална кампания “Мисия спорт на любимите герои” гостува в 72 ДГ “Приказка без край" в София. Над 200 малчугани се запознаха с 12 вида спорт и имаха възможността да тренират с любими и популярни спортисти.

Приветствие на старта на инициативата отправи г-жа Ана Зографова, директор на детската градина. Официалните гости на събитието Асен Марков - главен секретар на ММС, Петьо Кънев - изпълнителен директор на ЦРЧР към МОН и г-жа Велина Белева - Влахов - зам кмет на район Студентски, също се обърнаха към децата и родителите с топли думи, пожелавайки им да са здрави и усмихнати.

 Организаторите на “Мисия спорт на любимите герои” Денислава Ангелова и златното момиче на България Ренета Камберова от своя страна изразиха радостта си от реализирането на поредното мероприятие към инициативата им, която предизвиква все по-голям интерес и носи усмивки на малчугани от цялата страна.

В днешната "Мисия" се включиха и част от лицата на кампанията, които отправиха своите послания за активен спорт. Сърцатият капитан на Левски Лукойл Асен Великов, шампионът по тенис на маса Денислава Коджабашев и треньорът на младежкия национален отбор Александър Димитров, който подари на детската градина топка от името на БФС, поздравиха децата и ги посъветваха да превърнат спорта във важна част от ежедневието си.

След тържествената част дойде ред на представянето на анимационните герои и на спортните игри с клубовете, които подкрепиха мероприятието. Сред тях бяха БУБА Баскетбол с треньор Мануел Марков и КК Оверфайт с треньор Иво Мукански. Тенисът на маса беше представен от треньорите Венелина Цветкова и Милчо Узунов. Тънкостите на бадминтона разкри специалистът Илко Орешков. Участваха още Детска футболна школа Лъвчетата с треньори Александър Георгиев и Алексей Есианов.

Клуб Надежда София към федерацията по лека атлетика с треньор Живко Виденов, Клуб по борба НСА - Академик с треньор Димчо Димчев, Тенис клуб Диана с треньор Николина Димитрова, СКХГ Сиви Спорт с треньор Радка Настева, Клуб Йога здраве с инструктор Анна Мотева и плевенския волейболен клуб Олимпиец с треньор Стефка Великова.

Малчуганите се впуснаха в игрите с огромно желание, като "Мисията" успя не само да предизвика искрени емоции у тях, но и наистина да запали искрата на спорта у тях.