Националката Невяна Владинова и капитанът на ансамбъла Симона Дянкова заявиха, че са изключително развълнувани от възможността да участват на Световното първенство пред родна публика в София. Грациите казаха, че ще направят всичко възможно, за да зарадват българските фенове.

"Всяка от нас е мечтала да играе на световно първенство в София, а сега ще бъдем част от него. Много се вълнуваме за състезанието. Работим много и се надяваме да се представим достойно", каза Владинова, която е капитан на национален отбор индивидуално. "Все още ни държат емоциите от Световната купа в София. Беше невероятно да играем пред родна публика. За Световното първенство се вълнуваме много. Ние сме едни от малкото щастливки, които имат шанс да играят пред невероятната българска публика, която ни подкрепя толкова силно", заяви капитанът на ансамбъла Симона Дянкова. Старши треньорът на отбора Весела Димитрова и на индивидуално жени Бранимира Маркова имат спомени като деца от Световното първенство във Варна през 1987 година.

"Имам незабравими спомени от 87-а година, които оставиха траен отпечатък в целия ми живот. Приемам много отговорно това, че световното първенство е в София и много се вълнуваме всички в тима", каза Маркова. "Това е наша сбъдната мечта да бъдем треньорки на нашите прекрасни момичета. От цялото си сърце обещаваме да се представим достойно. Момичетата тренират много усърдно. Надявам се само да са здрави. До световното първенство ни предстоят още лагери и участия на турнири Гран При", заяви Весела Димитрова.

В началото на юни предстои Европейското първенство в ГУадалахара (Испания). Теодора Александрова все още се възстановява от контузия на ходилото, а на нейно място в тима е Стефани Кирякова. "Подготовката върви добре. Всички са здрави. Теодора Александрова се възстановява успешно. След две седмици ни предстои участие на европейското първенство в Испания", каза още Димитрова. Тя разкри, че на шампионата на Европа грациите ще играят със същите трика, но за първенството в София ще има нови. Отборът на Русия вече резервира 60 билета, а в БФХГ е пристигнал факс за билети и от Япония. Отборите на Италия и Азербайджан също ще имат големи агитки.