Легендарната колоездачка Кристина Фогел ще прекара остатъка от живота си на инвалидна количка. Това е тежкото последствие от ужасната катастрофа, която тя претърпя по време на тренировка на 26 юни, датата, която промени из основи живота на двукратната олимпийска шампионка в колоезденето на писта.

На колодрума в Котбус 27-годишната Фогел се сблъска челно с колега със скорост 60 км/ч. Гърбът ѝ бе разделен при седмия гръбначен прешлем. Започна борба за живота, включваща множество операции и период в изкуствена кома. "Имах болки, които не мога да опиша. Борих се да оцелея", разказва Фогел в първото си интервю след случилото се.

Борбеният дух на германката помогна да оцелее, но за съжаление ще остане инвалид от кръста надолу и вече няма да може да практикува любимия спорт.

"Гадно е, не мога да кажа друго. Както и да го гледаш, вече не мога да ходя. И това няма да се промени. Но какво мога да направя. На мнение съм, че колкото по-бързо приемеш една нова ситуация, толкова по-лесно ще се адаптираш с нея", сподели винаги позитивната Фогел.

Тя получи уверение, че Германската колоездачна федерация ще продължи да я подкрепя. Все още не е ясно как ще продължи професионалният път на Фогел. Сега за нея приоритет е друго. "Сравнявам се с едно бебе, което трябва да се научи да се обръща и да сяда."