Зимната подготовка и вътрешния състезателен календар на лекоатлетите ни отново се завръщат в София, научи NOVA телевизия.

След 6 години на мразовити пътешествия до единствения в България работещ атлетически овал в Добрич, столицата ни отново ще разполага със закрита кръгова писта за лека атлетика.

Ремонтът на зала "Фестивална" е на финалната права. Лекоатлетическата писта вече е напълно маркирана, като оборудването за състезателите ще бъде доставено в спортното съоръжение съвсем скоро.

С изключение на някои технически детайли както и овала, чиято височина на виражите остава по стария стандарт, заради конструктивните ограничения на "Фестивална", всички останали размери в обновеното спортно съоръжение са съобразени със съвременните изисквания за лекоатлетически зали. Екипът ни стана свидетел на приемането на част от оригиналното оборудване MONDO, което ще бъде складирано в обекта, до началото на зимния подготвителен период.

На територията на "Фестивална" вече се намират препятствията, стойките и част от площите за приземяване за вертикалните скокове, електронните часовници и механичните онагледителни табла, които ще влязат в употреба по време на Националните шампионата в зала през 2018-та година. След официалното откриване на залата Българска федерация лека атлетика, ще договори наемането й за зимата, като по желание на Министерството на младежта и спорта се очаква "Фестивална" да започне своя нов лекоатлетически живот през месец ноември.