Детски празник  “Том и Джери‘ ‘-  под мотото “Здравото дете e активно и щастливо дете“  се организира за седма поредна година.  В него ще бъдат представени:  художествена гимнастика, спортни танци,  народни танци, мажоретни танци, йога и гимнастика, карате, приложни и изобразителни изкуства и турнир по футбол. Детският празник ще се проведе в  Зала  "Сиконко" на  20, 21,  27 и  28 май -  от 9.30 часа и  4 юни  - отново в 9.30 часа.  Очаквасе да присъстват  повече от 8000 родители и деца. В спортния празник ще бъдат поканени за участие и деца от домове за сираци.

Ето какво сподели Мартин Йорданов Йорданов- председател на Академия ,,Том и Джери‘‘:

Как виждате развитието на физическото възпитание и спорта за деца в България?

Развитието в областта на спорта и промотирането на физическата активност като обществена значима дейност са отговорности не само на Министерството на младежда и спорта, но и на  всички спортни клубове, федерации, общини  и цялото общество. Именно тази мисия преди 8 години ме мотивира да създам този клуб и да бъда част от  хората които се занимават със спортна активност в България. Страната ни е домакин на множество престижни турнири, европейски и световни първенства по различни видове спорт и участие на българските спортисти на олимпийски игри и това са част от мотиваторите за едно дете, за да избере пътя на спорта като по-добрата алтернатива от компютърните игри, смартфоните и лошият пример на улицата. Тук се появяваме ние като вариант за стимулиране и развитие на физическото възпитание на детето от най-ранна възраст, разбира се с основната подкрепа на родителя и неговите правилни насоки.

Какво според вас какво трябва да се подобри в политиката за развитието на спорта в България?

Значението на материалната база трябва да бъде една от основните задачи за правилното развитие на спорта в България. Съвременната  атрактивна  спортна  база  трябва  да  се  разглежда,  като  възможност  за  превенция  срещу  увеличаването  на  тютюнопушенето,  употребата  на  алкохол  и  наркотици,  и  като  условие  за  преодоляване  на  неблагоприятните  тенденции  в  здравословното  състояние на подрастващите, последица от недостатъчната двигателна активност. Това налага предприемането на спешни мерки от страна на държавата, които да доведат до създаването на нови спортни бази и разширяване и модернизиране  на  вече съществуващи такива и  до  създаване  на  условия  за  пълноценното им използване за спорта, за да страната ни да продължи да създава таланти и нови спортни гордости.

Защо организирате Детски спортен празник Том и Джери?

Причините са няколко. Децата имат нужда от подкрепа и насърчаване, те се радват когато споделят успехите и резултатите си с техните родители. Празникът е това място, на което те могат да покажат всичко научено през годината. Също така този празник за някои деца е първата им крачка към състезателната страна на спорта пред широка аудитория с награди, купи и медали за постигнати добри резултати.

Какви спортове и активности ще се представят от децата на турнира тази година?

Това са футбол, гимнастика, спортни, латино, народни и мажоретни танци. Ще има отново и изложение на произведения и работи на дечицата от часовете по приложни изкуства.

Кои дейности привличат най-много деца?

Разбира се за момчетата това е краля на спорта – футбола, наричам го така, защото имам лични пристрастия към него, не с цел да подценя останалите спортове! Голям е интересът на момиченцата към гимнастиката, но и всички видове танци имат своите привърженици.

Колко деца ще заемат участие на празника?

За мое голямо щастие, всяка година броят на участниците и интересът към този празник се увеличават, което ме кара да се чувствам удоволетворен, първо за добре вършената работа и второ за това, че все повече деца спортуват и пропагандата ни за по-голяма активност сред младежта се радва на успех.

От колко години организирате този спортен празник?

Вече 7-ма поредна година сме част от този детски празник.

Какви награди и изненади са подготвени тази година за децата?

Както всяка година ще има медали, грамоти и купи  за участието в празника. Тази година организирането на детски празник „Том и Джери”  ще бъде със съдействието на  Министерство на Физическото Възпитание и Спорта, Българската Асоциация Спорт за Всички, Български Футболен Съюз, Сокове Флорина, Езиков център Бизи, Химическо чистене - Макс Клийн, Комюника ЕООД – производител на рамки, художникът Петър Гривеков, Aпартхотел Лайтхаус, Queisser Pharma Bulgaria LTD, Алта България - представители на Олипс, SAMEX Ltd. Bulgaria -представители на KFC, Ел Би Булгарикум ЕАД.