Британец и австралийка победиха „Адската порта“ в Световните серии по височинно гмуркане в Тексас.

С изключително представяне, гмуркачът Блейк Олдридж достигна първата си победа в Световните серии от 2014 насам, а австралийката Рианнън Иффланд продължи своето превъзходство ново, доминиращо  гмуркане, което я изведе още по-горе в общото класиране.

Олдридж, който миналата година бе втори след Паредес на тази спирка, успя да обърне резултата в последното си гмуркане за деня. Той свали "стилния майстор" от първото място, ставайки четвъртия нов победител в четирите събития този сезон. В един от най-оспорваните досега финали на 27 метровата платформа , само 11 точки делят топ седемте гмуркачи от 2017. Ентусиазирана тълпа от 9000 души на лодки, каяци и дъски надъхваха американеца Дейвид Котури, който се бори за трето място и втори пореден път на подиума!    

Докато в женската дивизия изглежда, че няма да има големи промени в позициите поради сериозното превъзходство на Иффланд, в мъжката дивизия вече настъпи голямо разтърсване след като Олдридж се катапултира в генералното класиране в битката за победа. Паредес скочи на 3-то място, точно зад шесткратния шампион Гари Хънт, а колумбиецът Орландо Дюке падна от първо на шесто място. 

С четири победители и три различни лидери в класацията на мъжете, както и две нови лица на подиума във всяка дивизия играта продължава, като следващата спирка на Световните серии ще е Мостар, Босна и Херцеговина. Финалът на сезон 2017 ще е в Лаго Ранко, Чили.