6 май 1915 година е специална дата в историята на бейзбола. Тя винаги ще бъде свързвана с първия хоумрън на голямата звезда в бейзбола Бейб Рут.

Той е роден на 6 февруари 1895 година в Балтимор в семейството на дребен търговец от немски произход. От 1914 година играе за отбора Бостън Ред Сокс, а от 1920 година - за Ню Йорк Янкис. Сочен за най-значимия състезател в историята на бейзбола, през междувоенния период Бейб Рут се превръща в една от големите знаменитости на американската популярна култура.

На 6 май 1915 година Рут прави своя първи хоумрън в мача срещу Янкис.

Дебютът на Рут е на 11 юли 1914 година.

Журналистът Уилмот Е. Джифин от „New York Evening Journal“ описва Рут като изключително ефективен и „идеалният играч за времето си“.

Първият мач на Рут през 1915 е тотален провал, но вторият е с победоносен завършек.

На 6 май 1915 година, четвъртък, Рут се изправя срещу хвърлящия с дясна ръка Джак Уорхоп известен с прякора си „Рака“ заради неортодоксалната му подаване като подводница. Уорхоп е известен със с това, че подаванията му са много трудни за отразяване и много често печели с по 1-0, тъй като противниците му не успяват да му се противопоставят. Рут прави хоумрън, който завинаги остава в историята. Той е описан като удар извисил се, колкото Уулуърт Билдинг, която е най-високата сграда в света от 1913 до 1930 година със своите 57 етажа и е висока 241 метра. Тя се намира във финансовата част на Ню Йорк.

Това е първият хоумрън в кариерата на Рут, който постига още 713 и в момента се намира на трето място във вечната ранглиста.

Историята на Бейб Рут е изключително разтърсваща. Той е захвърлен в църковно сиропиталище от баща си и майка си. Младежът по една щастлива случайност стига до професионалния бейзбол. Едно от най-големите безумия в историята на бейзбола е, когато Бейб Рут е продаден от Бостър Ред Сокс на кръвния враг Ню Йорк Янкис.

Джордж Хърман „Бейб“ Рут умира на 16 август 1948 година в Ню Йорк от злокачествен тумор на врата му. Той живее почти две години след като е диагностициран.