Световната шампионка на 200 метра едноместно кану от шампионата на планетата в Милано Станилия Стаменова на път за България от летището в Италия даде интервю за Гонг, в което призна, че е била контузена преди първенството. Първите думи на пловдивчанката към именития ѝ треньор Николай Бухалов били: „Направихме го!“

От своя страна, амбициозният Бухалов не бил доволен от гребането ѝ, въпреки спечеления златен медал.

Станилия ще остане седмица в София, където ще продължи да тренира, тъй като на 13 септември ѝ предстои престижно състезание в Германия.

„Добре се чувствам. Особено като слушам всички около мен, близки, приятели как се радват, колко са въодушевени, те ме зареждат най-много. И заради това го правя“, започна Стаменова.

„Ние сме изцяло отдадени – гребем и в ниски темеператури и в снегове, и лятото на 40 градуса“.

„След като спечелих световната титлата първите ми думи към треньора ми Николай Бухалов бяха – „Направихме го!“ Това му казах. Той е много взискателен. Дори след като станах световна шампионка, той отново имаше забележки към мен. Той винаги желае най-доброто. Забелязва всички недостатъци“.

Колкото до травмата, която я е мъчила по време на Световното първенство, Стаменова отбеляза: „Болки по време на първенството нямах толкова, колкото по време на подготовката. Но мисля, че се подготвихме много добре, свършихме добра работа, макар и болката“.

„Продължавам да тренирам, защото предстои турнир в Хамбург на 13 септември и трябва да задържа формата си до тогава. Една седмица ще бъда в София. Ще тренирам на пълни обороти“, каза за финал Стаменова.