Олимпийският медалист Йордан Йовчев и кметът на „Тракия“ Костадин Димитров откриха днес  велосипедния сезон за тази година.

"Това е хубав повод хората да ни видят и да разберат, че има друг начин на придвижване", каза районният кметът.

Събитието се провежда за трета поредна година. В момента се строят 15 километра велоалеи в район "Тракия", които  са част от цялата мрежа в града.

Шествие с над  500 велосипедисти тръгна от  районното кметство по бул.„Освобождение“ към парк „Лаута“, където се провежда надпреварата в различните категории.

Олимпийският шампион Йордан Йовчев отбеляза, че всеки трябва да се ентусиазира и да се качи на велосипед. По думите му личният пример е изключително важен.

Във велопохода се включи и двегодишният Георги Велков, който вече кара колело без педали. По-големият му брат Теодор вече редовно и с удоволствие кара своя велосипед. Родителите им също се включват. Майката обаче няма велосипед и тича след тримата мъже от семейството.

Участниците премериха сили и в дисциплини като смяна на велогуми и други. Победилите  в различните категории получиха 10 велосипеда и други награди от спонсорите на събитието.