Най-добрата ни плувкиня Нина Рангелова използва малкото свободни дни в България, за да се включи в благотворителната инициатива на Дарик радио, Спортно шоу Гонг, Gong.bg и Ники Кънчев шоу. Рангелова заедно с други известни спортисти участва в атрактивно картинг състезание и дари предмети за Благотворителния търг, който ще се проведе на 18-и декември в ефира на Дарик радио.

Нина Рангелова разказа за приключилото преди дни държавно отборно първенство, за кратката си почивка и бе категорична, че подготовката й продължава с мисълта за Летните олимпийски игри в Рио през 2016-а година.

Рангелова /вляво на снимката, до Станилия Стаменова и Кристиана Петличка/ показа чудесни умения зад волана и финишира на престижното второ място в скоростната надпревара.

„Наистина преди дни завърши отборното първенство на малък басейн. Там няма медали, няма купи, а точките се броят за отбора. Беше много забавно състезание. Беше малко напрегнато, защото имаше много дисциплини. До 28-и декември съм тук, после заминавам на почивка, а на 10-и януари заминавам за Щатите, защото ми предстои последният семестър и семестър“, сподели плувкинята ни и продължи:

„Тази година в университета съм асистент треньор. Програмата ми беше доста по-различна. По принцип през сезона имаме много състезания, но тази година не беше така. За Световното обаче си казах, че каквото и да става няма значение и затова подходих без напрежение. Плувах три пъти под националните рекорди. Постиженията са много добри. Световното беше страшно силно. Световните първенства на малък басейн имат доста финансови награди и всички бяха готови за битка. Затова съм много доволна, че успях да подобря постиженията си точно на такова първенство. Знаем, че в плуването конкуренцията е страшно голяма.“

„В живота за всичко трябват жертви. Дори да бях в България, щях постоянно да съм по лагери. Наистина не само факта, че и плуването ми тръгна нагоре, след като отидох на живея в Щатите и да се подготвям с отбора в Далас, но взимам и едно доста прилично образование“, коментира още Нина Рангелова, която бе категорична, че продължава подготовката си за Олимпийските игри в Рио през 2016-а година.

„Засега не съм решила какво точно ще правя след завършването. Смятам естествено да продължавам да се готвя за Рио и ако направя същите постижения като това лято, това ми гарантира участие с А норматив. Вероятно ще се наложи да си намеря работа. Въпросът е колко ще трябва да работя, не знам още“, завърши Рангелова.