Мениджърът на лекоатлетката Габриела Петрова Веница Атанасова бе категорична, че спортист Номер 1 на България не е наказана и не очаква наказание за положителната й допинг проба за мелдоний.

„В началото, да, беше изключителна изненада, но след последните проучвания, които бяха направени от руска лаборатория и производител, вече разбрахме от къде е тази положителна допинг проба. Явно веществото се е задържало в организма й повече месеци, както стана ясно че е възможно“, сподели пред Гонг Веница Атанасова.

„За последо го е взимала през 2015-а, но през 2016-а не го е взимала. Ние знаем от началото на март“, добави Атанасова.

„Няма да отваряме Б проба. Пробата е изследвана в лабораторията в Кьолн, която е много добра, и явно и Б пробата ще бъде положителна“, каза още Веница Атанасова и бе категорична:

„Не очаквам абсолютно никакво наказание. Тя трябва да бъде на 100% изчистена от това нещо. Само искам да отбележа, че тя не е наказана. Не е със спрени права, не е наказана. Ние бяхме уведомени, че са намерени следи от веществото в пробата и ни беше поискано обяснение. Не очаквам наказание, а ние сме задействали всички възможни начини да докажем, че тя е взимала веществото през 2015-а, когато е било разрешено.“


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS