Спортният министър Красен Кралев откри в Пловдив кръгла маса на тема медийната политика в българската психиатрия. В града се провежда тридневна конференция на Българската психиатрична асоциация. Кралев обясни, че е приел поканата, защото е завършил медицина, а освен като спортен министър отбеляза, че има за цел да накара все повече млади хора да спортуват, за да укрепнат не само физически, но и психически.

По думите му спортът е една от съпътстващите терапии при лечението на хората с психически разстройства, а освен това е и най-ярката алтернатива на злоупотребата със забранени субстанции и наркотици.

Кралев отбеляза, че поради огромното психическо напрежение често се случва някои от най-добрите ни състезатели да загубят срещата в последните секунди и в тази връзка заяви, че винаги е казвал на спортистите ни да се забавляват, без да мислят за медалите, а да се отдадат на удоволствието от самата надпревара.

Спортният министър даде като пример с националния отбор по художествена гимнастика. Кралев каза пред психиатрите, че момичетата не тръгват на състезание без Илиана Раева да доведе гимнастичките, за да ги нахъса колко са добри преди поредната им международна изява и отбеляза, че с отбора работи психотерапевт.

Според него със всеки голям спортен колектив трябва има специалисти, които да осигуряват психотерапевтични занимания. В тази връзка той бе категоричен, че в екипа от лекари трябва да се включи и психотерапевт, който да бъде на разположение на всички олимпийци.