Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов поздрави Габриела Петрова за постигнатото 4-о място от нея в дисциплината троен скок на Световното по лека атлетика. В специално интервю за Дарик радио Карамаринов каза още, че очаква финал от Ивет Лалова на 200 метра.

„Разбира се, че беше великолепно. Поздравления за Габриела, защото тя постигна мечтата на всеки спортист – на финал на Световно първенство и направи личен резултат. Нищо повече от нея не можем да искаме, това е голям успех, конкуренцията е чудовищна, а Габриела е чудесна спортистка, като имаме предвид нейната младост и нейната стабилност. Тя има голямо бъдеще и е една наистина голяма надежда не само за следващата Олимпиада, а и надявам се за много, много Олимпиади занапред. Габриела е явление, не само защото взема медали на големи първенства, тя почти винаги прави личен резултат. Така беше зимата, когато спечели сребърен медал от Европейското първенство в зала в Прага, така бе и преди две години, когато стана европейска шампионка, така е и сега, когато заслужи 4-о място в света, личен резултат с невероятна конкуренция“.

За представянето на Ивет Лалова, която не успя да се класира за финала на 100 метра, шефът на федерацията обясни: „Тя стигна до полуфинал и даде личен резултат за сезона. Ивет също направи това, което очаквам от всеки български спортист, а и се надявам, на 200 метра има шанс да влезе на финала“.

„Условията са като на Световно, всичко е наред“, каза още Карамаринов.