Най-бързият човек на планетата Юсейн Болт даде специално интервю за CNN в началото на грандиозния скаднал в царицата на спортовете. Темата за допинга не бе засегната, но ямайската звезда сподели пред камерата любопитни неща за живота си.

"Шансовете ми да спечеля трите златни медала (в дисциплините на 100 метра, 200 метра и щафета) за трети път на олимпиадата през 2016 в Рио са 100 процента. Докато съм във форма не смятам, че ще мисля за загубването на каквото и да е. Знам на какво съм способен. Знам какво ми е коствало. Това е най-важното – никога не съм притеснен. Знам, че Джъстин Гатлин е бърз. Той се справя страхотно. Но съм сигурен, че ще бъда готов всеки момент до Световното първенство през 2017. После се оттеглям", каза Болт.

"Засега се чувствам все още в разгара на силите си. Обаче без съмнение това е много трудно. За да бъда така отдаден са нужни доста жертви и лишения. Най-тежък за мен е хранителният режим. Трябва да спра вредната храна. Понякога просто ми идва отвътре да хапна нещо по-нездравословно. Най-голямата ми слабост ли? Ами, навик ми е да стоя до късно вечер. По-специално да играя видео игри или да гледам някой филм. Това е най-трудното – да си лягам рано. 
Хванал съм се на бас с няколко приятели дали ще напълнея след края на кариерата ми. Но, по дяволите, не! Това е едно от нещата, в които съм убеден! Хората ми казват, че съм същински мързеливец и две години по-късно ще съм дебел. Е, ще видим…", каза още Болт.

"Ще направя всичко по силите си, за да остана възможно най-близо до леката атлетика. Определено работата ми с фондацията ще помогне. Искам да съдействам на децата. Да ги окуража и надъхам да се захванат със спорта. Просто да тичат, да се движат, защото това е супер!”, сподели спринтьорът

"Ще го кажа направо - аз съм все още способен на световни рекорди. Казвам го всяка година – ако почна сезона без проблеми, знам, че разбиването на им ще бъде лесна задача!", завърши световният рекордьор в спринта.