Треньорът на българския национален ансамбъл по художествена гимнастика Ина Ананиева сподели, че е имала своите забележки към момичетата въпреки златния медал на ленти от турнира в Казан, който е част от Световната купа.

Ананиева обясни, че след десетина дни ансамбълът ще се пусне на втора надпревара – в столицатана Азербайджан Баку, за да може Любомира Казанова да се впише по-добре.

„Наистина това състезание беше много тежко за нас. Беше първо след Европейското първенство. На самото Европейско бяхме много концентрирани да се справим точно в този момент. След това дойде една лека отмора и едно отпускане. Състезанието в Казан беше много важно, особено за Любомира Казанова, тъй като й беше второ състезание. Мисля, че тя го направи по най-добрия начин“, каза Ананиева.

„Момичетата въобще не са спокойни. Самата Любомира е изключително притеснена, че трябва да навакса години. Няма никакво време и дори след състезанието остана да работи допълнително. Има още едно състезание в Баку след десетина дена, а момичета искат да се представят по същия начин. Тя трабва да натрупа малко опит и неслучайно са тези 2 състезания преди Олимпиада“

„Истината е, че вчера момичетата не успяха да играят така силно и мотивирано в многобоя, както те умеят. Не става въпрос дали са допуснали грешка или не, това не е тяхната игра. Всеки път, когато стъпят на килима, трябва са перфектни – и в изпълнението си, в работа с уреда, и в настроението, което предават. Всеки съдия гледа в тези 2 минути и половина какво ще направиш“

„Аз не бях много доволна от второто съчетание: след лентите имахме обръчи и бухалки, допуснахме една дребна грешка. Не бях доволна от нея, хвана ме яд, защото е елемент, който сме отработвали, обяснила съм как. Затова са тези състезания – каквото можеш да го изчистиш и да бъдеш най-добрия на самата Олимпиада“, добави Ананиева.