Тази неделя от 11 часа в Северен парк район Надежда бившият волейболен нациол Евгени Иванов – Пушката заедно с екип от кинезитерапевти ще проведат демонстрации по превантивна и лечебно изправителна гимнастика, с цел популяризиране на практиките по превенция и предотвратяване развитието на гръбначни изкривявания сред деца на възраст от 6 до 10 години.

Спортният празник „Информирани родители, здрави деца“ е финалната фаза на проект на Столична община в подкрепа на кампанията „София – Европейска столица на спорта`2018 година” и е реализиран в партньорство със сдружение „Спорт, превенция и здраве“ с председател именно Евгени Иванов.  

Над 1000 ученици от 15 СОУ „Адам Мицкевич“, 101 СОУ „Бачо Киро“, 102 ОУ „Панайот Волов“, 98 НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ вече бяха прегледани безплатно в рамките на инициативата. 

Спорният празник в неделя в Северен парк ще включва освен демонстрациите на лечебно-изправителната гимнастика, но и различни спортни активности. Децата заедно със своите родители ще може да поиграят заедно на тенис на маса, волейбол, бадминтон, а ще получат и подаръци. 

Сдружение Спорт, превенция и здраве

източник: Сдружение „Спорт, превенция и здраве“

"Ще има спортуване и демонстрации. Ще има и информативна насоченост в цялото мероприятие. Това е проблем, който е много наболял в нашето общество и се опитваме с такива мероприятия да привличаме вниманието на родителите", сподели Евгени Иванов пред Гонг и добави: 

"Основното в празника ще са демонстрациите и всички деца и родители ще могат да се включат. Децата са много ентусиазирани, когато се занимават с такъв тип дейност. примерът, който един родител може да даде на своето дете спортувайки с него е най-голямата мотивация за децата.