Поредното издание на лекоатлетическия турнир „Децата на София“ предстои на 3-и октомври на Националния стадион „Васил Левски“. Началото е в 12 часа.

„Това е 12-ото издание на турнира. Много съм горда, че вече четвърта година го организирам, имам възможност това да се случва. Направи ми впечатление, че хората, които са свързани с леката атлетика вече знаят за това състезание. Чакат го с нетърпение. Това значи, че си вършим според мен добре работата и хората са доволни, че имат възможност за такива изяви“, сподели пред Гонг лекоатлетката Магдалена Христова, която със своя клуб „Приорити спорт“ е основен двигател на турнира.

„Програмата не е променена. Пак си остават възрастовите групи 2007-а и по-малки, 2005-а и 2006-а. Единствената разлика е, че 2004-а година сме ги отделили, защото по принцип вървят с 2002-а, 2003-а, но решихме, че разликата при децата две години е много голяма и затова ги отделихме да имат отделно класиране с времена, с медали. Пак има до 16 години, младша възраст, които ще имат само бегови дисциплини 100, 400, 800 метра и дълъг скок. При мен състезание без дълъг скок няма как да мине“, коментира още бившата националка по лека атлетика.

„Записванията започнаха още преди 10 дни. Мога да кажа с гордост, че пролетта ударихме всякакви рекорди по масовост. Появиха се на 650 деца да участват. Надявам се сега също да имаме достатъчно много деца. Есенното издание е събирало досега около 500 деца. Обаждат ми се от много места за участие. До 30-и е срокът за заявка, а на 1-и ноември в сайта на българската федерация по лека атлетика ще пуснем стартовите списъци, за да видят всички дали са в списъците и ако някой е пропуснат, да може да се реагира. Малко вече сме като голямо състезание“, добави още Маги Христова и разкри, че за участниците са осигурени подаръци, а сред поканените са известни спортисти.