Българският треньор Емил Миланов сподели от Брюж, че в града ситуацията е спокойна, но в затвора там е преместен атентаторът от Париж Салам Абделах. Миланов е баща на атлета Филип Миланов, който спечели сребърен медал в мятането на диск на Световното първенство в Пекин.

Семейството на Миланов от години живее в Белгия и ето какво разказа за Гонг за ситуацията след днешните терористични атентати в Брюксел.

„В нашия град е спокойно, нищо не се забелязва. Извадихме късмет. Ние в петък сутринта трябваше да заминем с Филип на лагер в Испания и как ще заминем, не знам. Трябва да ни пренасочат. Да нас на 20 километра в Остенде има друго летище, дали ще ни пренасочат натам, не знам.Ние до летището отиваме с влак, а влаковете са спрени“, сподели Емил Миланов и продължи:

„Досега бяха спрени и мобилните връзки. Не можем да се свържем с Филип, той е в един град на 50 километра от тук. Тук няма напрежение. Хората са спокойни, не се панират лесно. Този Салам Абделах, който го хванаха е тук в нашия затвор тук в Брюж, защото е единственият затвор, който има такава специална килия за много опасни, с 13 бронирани врати. Отвън най-интересното е, че като погледнете затвора е като „Хилтън“. Някаква ответна реакция правят.“

„Ние сме от 27 години вече тук. С този медал, който взе Филип него го познава цяла Белгия. Отношението не е такова. Ти си доказан белгиец. Първият медал в историята на Белгия взима той“, сподели още Емил Миланов.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS