Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че Даниел Боримиров е съдействал операцията на грацията Михаела Маевска да бъде осъществена в Германия. Министърът на спорта Красен Кралев е реагирал мигновено, за да осигури финансирането на нейното пътуване, престоя и операцията й.

„Няма как да не съм доволна, защото това са поредните медали, които печелят момичетата. Показаха голяма класа, силна игра, амбиции за медали. Конкуренцията бе много тежка“, коментира Раева.

„Михаела Маевска има травма, която не е от скоро, но не е била и толкова сериозна, за да бъдат предприети мерки.“

„Веднага се обадих на министър Кралев и той каза, че трябва да реагираме по максимално най-бързия начин. Министър Кралев реагира мигновено, за да осигури финансирането на нейното пътуване, престоя и операцията й, а също така и на нашия доктор“, добави президентът на БФХГ.

„Михаела в четвъртък пътува заедно с доктора на отбора. Операцията ще и бъде направена в петък и в понеделник ще се завърне, за да започне рехабилитацията. Надяваме се да няма нищо сериозно. Утре ще направи магнитен резонанс. Надяваме се да се възстанови по възможно най-бързия начин“, каза още Илиана Раева.