УЕФА Шампионска лига е безспорно най-големият и комерсиален клубен футболен турнир в света. Устремени към решителната част от груповата фаза никой не може да бъде еднозначен в прогнозите си кой е топ фаворитът за спечелване на трофея през този сезон, защото със сигурност тепърва предстоят големите изненади и вълнуващи моменти. Извън терена обаче има безспорни фаворити, които владеят емоциите на публиката и участват активно в цялото футболно тържество.

От години Sony подкрепят надпреварата, но с мачовете тази есен можете да забележите и по-сериозно присъствие в турнира на най-новите смартфони от серията X на японската марка – Xperia XZ и Xperia XCompact. Моделите притежават всички характеристики, които ги правят достойни да бъдат наградени с титлата „Смартфони на сезон 2016/2017“ - красив дизайн, топ технологии и допълнителни екстри.

След като преди години си извоюваха славата на най-добрите телефони за слушане на музика, сега очевидно новият връх, към който са се запътили смартфоните на Sony, e „Най-добрите телефони за снимане” - при всякакви условия, без размазване, независимо от светлината.  

Камера

Как е постигнато това? И двата смартфона са оборудвани с иновативната технология за тройно засичане на изображението, с която потребителите могат да заснемат движещи се обекти в най-резките детайли дори и при слаба светлина. Моделите анализират, адаптират и заснемат перфектни снимки при неблагоприятни условия. Така получавате снимки на най-важните моменти от срещите на вашите любими отбори винаги, когато искате - и двата нови модела на Sony преминават от режим на готовност в режим на снимане само за 0,6 секунди.

Кои са смартфоните на Шампионската лига?

Дизайн

Освен брилянтни възможности на камерата, двата последни смартфона на Sony разполагат и с впечатляващ дизайн. Първият флагман от серията X – Xperia XZ – предлага на потребителите изработка от топ материали с премиум корпус от вискокачествен метал ALKALEIDO™ и устойчивост на вода. Компактният Xperia XCompact от своя страна залага на специалното гланцово покритие на корпуса, оставящо впечатление, че смартфонът е изработен от фина керамика. С компактната си форма с екран от 4.6 инча той е перфектен за работа с една ръка.

Кои са смартфоните на Шампионската лига?

Производителност

Ако си мислите, че с това всички екстри са се изчерпали, време е да ви изненадаме приятно – смартфоните се адаптират и усъвършенстват спрямо начина, по който потребителите ги използват.

И двата апарата са снабдени с функцията Xperia Tips, която предоставя персонализирани съвети, спомагайки за подобряването на потребителското изживяване. Технологията Smart Cleaner автоматично подобрява представянето, като почиства кеша от неактивните приложения, за да гарантира оптимална работа на устройството във всеки един момент.

Xperia XZ и Xperia XCompact разполагат още с адаптивното зареждане Qnovo, което спомага да се запази батерията в перфектно състояние и да се удължи живота ѝ до 2 пъти. Така смартфонът винаги е подготвен за следващия мач или предизвикателство, готов да запечата най-важните моменти.