Кметът на кюстендилското село Граница - Лъчезар Гергов, е един от българските национални състезатели, които ще представят България на Световното първенство по снукър за аматьори, което се провежда до 8-ми декември в Даугавпилс, Латвия.

Лъчезар Гергов и Красимир Камешев ще участват при ветераните над 40 години. 43- годишният кмет на Граница е един от най-добрите български играчи, през миналия сезон достигна до полуфиналната фаза на "Мастърс"-а и на Републиканското първенство.

Камешев спечели "Мастърс"-а през месец май, турнир с 10 000 лева награден фонд, оставяйки всички млади таланти зад себе си. Стършелът и Кметът, както са известни двамата в снукър средите, играха заедно и на Отборното първенство на EBSA в град Бор, Сърбия през месец март и постигнаха много добри резултати.

При мъжете честта на българския снукър ще защитават Георги Величков, Никола Кемилев и Братислав Кръстев, а при жените от две млади дами - Николета Николова и Жана Митова, които все още са ученички, и са дебютантки на международно равнище.

Кюстендилецът и съотборниците му от националния отбор ще пътуват с кола и ще изминат около 4 400 километра до латвийския град и обратно.

В трите турнира в Даугавпилс - за мъже, жени и ветерани ще се включат 240 играчи от 50 страни.

Преди отпътуването си за Световното първенство Лъчезар Гергов спечели третия кюстендилски ранкинг турнир по снукър, като на финала победи с 3 на 2 фрейма Лъчезар Русаков.