Обикновено спортистите са за пример, когато става дума за мотивация, дисциплина, всеотдайност и себераздаване.

Често мениджърите на компании надъхвавт екипите си с примери и лексика от спорта, защото при спортистите най-ясно се вижда връзката между положените усилия и резултата.

Но може ли да един спортист да вземе пример от някой, който не е точно спортен човек. Даже е по-скоро човек на изкуството – режисьор, влогър и продуцент?

Всъщност може, защото личностите качества, които ни правят победители в живота, са универсални, без значение с какво се занимаваме.

Един такъв неспортен, но много надъхващ пример е Крис Захариев. Той е само на 22, но има зад гърба си няколко награди, два пълнометражни филма, немалко късометражни, цяла книга и куп мечти за бъдещи планове.

Крис

източник: Instagram/chriszahariev

След първите по-скоро плахи опити да се занимава със снимане на филми, Крис се впуска в приключението на живота си (или поне на живота си досега).

Купува стар Москвич, взима двама от най-добрите си приятели и тръгва да обикаля България. Случват им се невероятни неща, сблъскват се с незабравими истории и преживяват невъобразими приключения в опитите си да се „изгубят нарочно“.

„Тръгнах, защото исках да изляза извън познатото, исках да предизвикам себе си, да видя докъде ми стига смелостта да посрещна неизвестното. В крайна сметка се върнахме с материали и истории за цял филм и книга, а преживяното ми вдъхна увереност, че мога да се справям с всякакви предизвикателства“, разказва Крист в едно от многобройните си интервюта.

Крис

източник: Instagram/chriszahariev

Сега му предстои нов проект, в който дори няма да има право да избира сам дестинацията, към която отива. Резултатът от проекта е кратък филм, в който Крис отново се впуска в ново приключение, с което да предизвика себе си и своите възможности. Цялото пътуване, търсене на красивото и откриване на простичките неща от живота се осъществява благодарение на партньорството му с UniCredit Bulbank, вдъхновено от новата услуга новото приложение на банката „дигитален портфейл“ (Digital Wallet). Каква е задачата, която му поставят от банката, може да научите на 24.11.2020 г, когато е и премиерата на краткия му филм.

Да не знаеш къде ще се събудиш утре, но да не се страхуваш да поемеш по непознатото - точно в такива битки със собствените ни възприятия, навици и ограничения човек може да израстне като личност, да кали характера си и да отбелязва победи – не само на спортния терен, но и във всяка сфера от живота.

Очаквайте Крис и неговото излизане извън комфортната зона скоро. И внимавайте, може да предизвика и вас!


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.