Младата надежда на българската лека атлетика Тезджан Наимова сподели след завръщането си от Рим, че е доволна от представянето си в Италия. Световната шампионка при девойките спечели бронзов медал в бягането на 100 метра на третия турнир от Златната лига - Голдън Гала.

Възпитаничката на треньора Стойко Цонов финишира трета за 11,14 секунди.

„Общо взето всичко мина както трябва. Доволна съм от представянето си. Както казах беше много нервно състезание. За първи път се срещнах с лидерките в световната ранглиста на 100 метра”, заяви пред Гонг на Летище София Тезджан.

„Можеше да се очаква и по-добър резултат, но аз съм удовлетворена. Не контролирах моето бягане. Стана едно разминаване, но се изисква опит. Един спринтьор изгражда бягането си с времето. Има нещо, което ми липсва и се надявам с годините това да се изчисти изцяло”, сподели още младата ни надежда.

Относно подготовката си и целите за сезона Наимова каза: „Оттук нататък се готвя за Световното първенство. Дано там да постигна още по-добър резултат.”

„Аз се надявам първо да вляза на финала в Пекин, пък другото – ще видим”, допълни Тезджан.

Тежък инцидент беляза този турнир. Копието на финландеца Теро Питкеметис улучи в гърба френския състезател на скок на дължина Салим Сдири. Инцидентът се случи точно след бягането на Наимова.

„Не знаехме какво се беше случило. Едва когато ме извикаха на допинг-контрол разбрах подробностите. След това в хотела видях, че ходеше, това означава, че е добре”, завърши Тезджан Наимова.