"Смених стила и мисля да съм така агресивна до края на кариерата си",  коментира Станимира Петрова след първата си победа на европейското по бокс за жени в София.

"Доволна съм от играта си, но най-вече от резултата - важното е винаги да е в моя полза. Познавах съперничката си от спаринга, който имах с нея по време на международния лагер на Дианабад, иначе преди това не съм я срещала. За румънката, с която ще играя на четвъртфинала в неделя, не мога да кажа нищо, но няма леки съпернички. Всеки идва, за да побеждава", допълни Петрова, която след краха на олимпиадата в Рио де Жанейро смени клуба, треньора и стила си на игра. Сега 25-годишната асеновградчанка се подготвя в столичния Локомотив при Борислав Георгиев, който бе в ъгъла й днес.

Атмосфера по време на мача внасяха и 4-те тъпана на момчетата от група "Чинари". На трибуните в залата беше и майката на Станимира Петрова, а за неделния мач от Англия ще пристигне и баща й.
Петрова е пипнала настинка в петък.

"Няма място за никакви оправдания. И да съм болна, ще обръщам внимание на болестта на 24-и ноември" (бел.ред. - след края на европейското), обясни Станимира Петрова. /БТА