„Невероятно съм щастлива, че сбъднах една от мечтите си. Сега вече имам световна и европейска титла, остава ми само олимпийския връх и вече в Токио се надявам да го стигна. Финалът действително бе много различна среща за мен от всичките ми предишни”, сподели националката Станимира Петрова, която спечели европейска титла по бокс в категория до 54 килограма.

„Азерката е много пасивна и знаехме, че ако тръгна агресивно напред, ще загубя. Днес през повечето време на ринга бях с усмивка, защото от една страна се забавлявах, а от друга и тя се усмихваше, за да ме провокира. Въобще играхме на котка и мишка”, добави Петрова.

Личният треньор на Станимира – Борислав Георгиев заяви:

„Тактиката беше наистина да дразним азерката, искахме да я провокираме с удари в трупа. Не смеехме да рискуваме, тъй като знаехме, че има изключително бърза задна лява ръка, много добре играе на контра и затова трябваше ние да водим боя, бавно да пристъпваме напред, за да стигнем до целта.”

„Да, бях малко притеснен като преди финален мач, но знаех, че сме тренирали различни ситуации. Знам, че Станимира ме слуша и бях убеден, че ще бием. Мисля, че за 5-те седмици, откакто сме заедно, направихме чудо – тя вече играе коренно различен бокс, има изключителна сила на удара, издръжлива е, играе по-добре с краката, ръцете й са вдигнати и мисли по време на срещата. Мисля, че имаме обаче още много работа”, каза още Георгиев.

източник: БФБокс, Бончук Андонов