Болката си, че най-добрата ни бадминтонистка Петя Неделчева е останала извън списъка за Олимпийска подготовка, изрази нейният треньор Орлин Цветанов. Специалистът, който бе избран за Номер 1 сред колегите си в този спорт, сподели още, че Неделчева няма отпуснати средства дори за масажист и се разчита най-вече на помощта на федерацията.

„Върхът на сладоледа, е че след Игрите Петя беше извадена от състава за Олимпийска подготовка. На мен не ми е ясно колко състезатели ще ходят на следващата Олимпиада и колко от тях ще имат шансове за медали, но Петя Неделчева като състезател от спорт екзотичен, а не от традиционните, както някои се изразиха, я извадиха от олимпийска подготовка. Невероятен парадокс. Тя влиза в златната си възраст. Средната възраст на първите 10 в света е 29.4, а тя е на 25 – точно навлиза в най-хубава си възраст. Олимпийска шампионка стана китайка на 32 години. Тина Расмусен – номер 2 света е на 30 години. Нашата Петя била безперспективна вече, защото била на 25 години. Но те са такива умници в нашия ДАМС. Особено тези, които се занимават с олимпийската подготовка – те са много опитни хора, над 70 години средна възраст, така че те имат много опит и знания и затова са решили, че някои са безперспективни на 25”, заяви Орлин Цветанов и добави:

„Петя няма масажист и никой не дава пари, за да има масажист, което е парадоксално. Възможно ли е спортист от световна класа да бъде без масажист…Естествено тя има масажист и ние плащаме от джоба си за това. Самият факт, че не са осигурени средства за масажист за един състезател от първата 10-ка в света, това е просто парадокс номер 1. Да не говорим за техническа подкрепа. Да, купихме си хубав лаптоп, хубава камера, но всичко това със собствени средства.”

Цветанов разкри, че малайзийски милионер е сред спонсорите на Петя Неделчева. Истината е, че сме само със средства от федерацията и друг парадокс е, че примерно малайзиец милионер дава пари за Петя, за да има конкуренция на малайзийските състезатели и на мен ми го обяснява така: Аз ги давам парите, защото тя има шанс да стане Номер 1 в света и аз ще се радвам, ако това стане. Човек от Малайзия, нищо общо нямащ с нас. Защо го прави, аз понякога се чудя. Защото няма мисленето на българин вероятно”, коментира треньорът, а по повод изминалата година каза:

„Доволен съм от годината. Беше хубава, въпреки че не постигнахме това, за което се бяхме приготвили т.е. медал от Олимпиадата. В една държава, в която живеем, малко странна меко казано, а май много странна, където 9-то място на Олимпиада се отчита като неуспех. Поне така ми беше казано от официалните власти в България – представителите на ДАМС и на Олимпийската подготовка. За мен да си в 10-ката между 900 си е добро постижение, особено в спорта като бадминтона, който е доста добре развит, особено в Азия. Така че постиженията на Петя през настоящата година са добри. Не много добри, не отлични, но достатъчно добри, за да я задържат сред първите 15 в света. Като се имат предвид страхотните травми, които имаше, тя постигна доста, доста добър резултат и аз съм доволен.”