Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни медали на шампионите и призьорите от световното първенство по муай тай, което се проведе в Банкок, Кралство Тайланд. Българите се върнаха от шампионата с 4 титли, три сребърни и три бронзови отличия.

Почетен плакет за успехите получи председателят на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Виктор Меламед, който пък подари на министъра илюстрация върху коприна с най-популярните удари и движения в муай тай.

„Успяхме да се подготвим за това първенство благодарение на подкрепата, която получаваме от министерството и лично от министър Кралев. Без Вас трудно щяхме да се справим. Промяната в начина, по който се управлява спортът, се усеща и това неминуемо ще даде резултати“, заяви съпредседателят на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Димитър Ангелов.

„Когато работите добре, винаги ще има подкрепа. Политиката на министерството е да подкрепя спортове и федерации, които показват с работата си, че го заслужават“, каза Красен Кралев.

По време на срещата стана ясно, че Виктор Меламед е избран за член на Изпълнителното бюро на Международната федерация по муай тай.

Българските медалисти от световното първенство по муай тай:

1. Милен Маринов – мъже, кат. до 51 кг. – Световен шампион

2. Димитър Илиев – мъже, кат. до 81 кг. – Световен шампион

3. Кристиян Георгиев – мъже, кат. до 86 кг. –Световен шампион

4. Християн Тотев – мъже, кат. до 91 кг. – Световен шампион

5. Теодора Кирилова – жени, кат. до 54 кг. – Сребърен медал

6. Сергей Александров – мъже, кат. до 75 кг. – Сребърен медал

7. Костадин Михайлов – ЮМВ, кат. до 57 кг. – Сребърен медал

8. Християн Корунчев – ЮСВ, кат. до 75 кг. – Бронзов медал

9. Станислав Вълчев – мъже, кат. до 57 кг. – Бронзов медал

10. Пламен Борисов – мъже – кат. + 91 кг. – Бронзов медал