В събота Кубрат Пулев записа пета победа от пет мача в професионалния бокс, като нокаутира британския си съперник Мат Скелтън в четвъртия рунд на 8-рундов двубой. Ето как коментира успеха Кобрата пред Гонг по телефона от Германия:

„Доволен съм от това, което постигам. Всяка една победа си я изживявам доста силно и й се радвам. Мислех, че ще изиграем и 8-те рунда, защото противникът не беше никак за подценяване – бивш европейски шампион. Много добре тактически изиграх срещата и в един момент го надиграх, тогава получи много тежки удари и това насочи към края на мача.

Професионалният бокс е точният бокс. Тук не става въпрос за точкуване и съдийски игри. Тук излизаме за 12 рунда и всичко си се вижда на ринга, горе, няма мърдане, няма ощетяване. Реферът на ринга не отброява при всяко залюляване, а почва да брои, чак когато някой се строполи на земята.

Тук се прави огромно шоу с много публика, с телевизия. Бием се в различни зали и винаги са пълни до дупка, няма билети, дори има и правостоящи.

Хубаво е в следващия мач съперникът да е добър, да има добър рейтинг, за да се изкачвам и аз в ранглистата. Сега от само пет мача вече съм 36-и в света в професионалния бокс.

Върхът е най-престижен и първото място най-ме блазни. Искам световна титла, вече имам европейска, макар и при аматьорите. Световен шампион обаче България не е имала никога в професионалния бокс, не само в тежката категория, а и в останалите.

Следващият ми двубой е в Белгия на 20-и. Пътувам директно ден или два преди мача. Все още не знам кой ще ми бъде съперник, но утре ще коментирам това с мениджъра ми.

Все пак парите не са никак маловажни. Избрах точно германците, защото са коректни хора и мисля, че ще са коректни и занапред”.