"Основата на успехите в спорта са децата. Без инвестиции в залите, в които се изграждат бъдещите олимпийски шампиони, няма да имаме успехи", каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев на официалното откриване на ремонтираната зала по борба към спортен комплекс "Локомотив Русе". Лентата на обновения обект, в който тренират децата от спортен клуб по борба "Юнак Локомотив", беше прерязана от Красен Кралев, кметът на Русе Пламен Стоилов и председателят на Българска федерация по борба  Валентин Йорданов. На официалната церемония присъстваха още народните представители Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Свилен Иванов, областният управител на Русе Стефко Бурджиев, заместник-кметът на Община Русе Димитър Наков, председателят на ОбС Русе проф. Христо Белоев, известни треньори и състезатели по борба. 

Министерството на младежта и спорта финансира ремонтa на тренировъчната зала по борба в Русе с близо 200 000 лв., а Община Русе е обновила паркинга и подстъпа към спортния комплекс и е асфалтирана цялостно ул. „Ела“, която води към стадиона. "Това, което виждам в залата, ме кара да се чувствам удовлетворен от работата на екипа ни. Това беше обект от първостепенна важност за ММС, защото тренировъчната зала беше в много лошо състояние, а Русе е един от центровете на българската борба", каза министър Кралев. "Ще продължим политиката на първото правителство на Бойко Борисов за инвестиции в спортната инфраструктура", категоричен беше той. Ремонтът на тренировъчната зала по борба няма да е единственият спортен обект в Русе, финансиран от държавата, според министъра.
"Без решаващата подкрепа на министър Кралев тази обновена зала нямаше да е факт", каза кметът на Русе Пламен Стоилов. Той благодари на министерството на младежта и спорта за реализирания проект и декларира, че политиката на Община Русе е насочена към подпомагане на масовия спорт. Благодарности към министерството и Община Русе изрази и Валентин Йорданов.

След официалната церемония млади възпитаници на спортен клуб по борба „Юнак – Локомотив“ проведоха демонстрационни срещи.

Министър Кралев е на посещение в Русе за финалните дни от Европейското първенство по борба за юноши и девойки до 23 г. Той проведе работна среща в Община Русе, на която бяха обсъдени събития от програмата на Русе - Европейски град на спорта 2016 и възможностите за провеждане на големи спортни събития в "Булстрад Арена". Министър Красен Кралев похвали организацията на Европейското първенство по борба за юноши до 23 години и условията, които предлага "Булстрад Арена". С Валентин Йорданов бяхме на световното първенство по борба в Лас Вегас и мога категорично да заявя, че в Русе и организацията и залата са по-добри, каза министърът пред журналисти. Според него Русе още догодина може да е домакин на срещи от Световните боксови серии, в които ще участва български отбор, както и на традиционните турнири "Дан Колов" и "Странджа".


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS