Голямата звезда на българския професионален бокс Кубрат Пулев даде специално интервю за Gong.bg. В него той коментира предстоящия си мач с Дерек Чисора за европейската титла, като обърна внимание и на хапливия език на британеца, който не спря да се заканва на пресконференцията в София. 

Какво сподели Кобрата, какво очаква от този мач и ще го видим ли променен, в сравнение с мача с Владимир Кличко за световната титла преди година и половина, можете да прочетете в интервюто му за Gong.bg.

- Чухме много закани от Чисора, нарекохте ги "шоу". Как ще го коментирате?

- Много напъни чухме от него. Абсолютно типично за противника ми. Но само ще кажа, че нещата на ринга се решават по съвсем различен начин, отколкото на масата, на улицата, градинката или дори във фейсбук. 

- Ще му отвърнете ли по някакъв начин?

- На него ще му отвърна само на ринга. 

- Подготвен ли сте вече за срещата със съперника?

- Аз не съм като него, все още не съм се подготвил на 100%. Но има месец и половина до този мач и смятам, че за това време ще се подготвя достатъчно добре. 

- А поне запознат ли сте със слабите му страни, за да можете да ги използвате рационално?

- Мен ме интересуват силните му страни, не слабите. Това ми е важно, за да мога да му противопоставя най-доброто от себе си и да не може да ги използва. 

- Чисора каза, че не се притеснява от българската публика, ние обаче знаем как тя може да подейства. Може ли тя да помогне за обрат в мач, в който губите?

- Определено може да ми помогне за обрат. Това е една силна енергия, която може да действа повече от каквато и да е друга мотивация. Това е една допълнителна сила. Както винаги, ще бъда благодарен, колкото и да бъдат залата, ще им бъда благодарен за подкрепата. 

- След мача с Кличко казахте, че вече сте помъдрял. Ще видим ли помъдрелия Кубрат Пулев в този мач?

- Не само помъдрелия Кубрат Пулев, ще видите Кубрат Пулев, който не прави излишни движения и пропуски, а който наказва. 

- И накрая, Чисора обяви още на пресконференцията, че не го е страх. Има ли за какво да го е страх?

- Нека не го е страх, но реалността ще бъде друга.