Мария Гроздева не скри задоволството си от спечелването на златен медал на 25 метра пистолет на Световната купа по спортна стрелба в Рио де Жанейро.

Двукратната олимпийска шампионка, която е и президент на Българския стрелкови съюз, спечели първото си злато от Световна купа за последните 6 години и общо 16-о в кариерата си. За последно тя триумфира в Белград през 2010 година.

На стрелбището, което ще приеме стрелците на олимпийския турнир на Игрите в Рио през лятото, Гроздева напомни за най-добрите си години и спечели безапелационно във финала.
"За първи път президент на стрелкова федерация печели златен медал от Световна купа. Всъщност аз все още повече съм състезател, отколкото президент. Тренирам здраво и за следващите Световни купи в Мюнхен и Баку. Но освен това съм късметлийка, че има много хора, които ми помагат в работата във федерацията. Започнахме от нулата преди три години и имаме още доста неща да свършим", коментира Гроздева, цитирана от сайта на Международната федерация по спортна стрелба.