Футболни звезди на Левски и ЦСКА са поканени от Гонг на Великденския спортен турнир за деца, лишени от родителски грижи. Състезанието е на 14-ти април в новата зала на НСА, децата ще премерят сили в пет вида спорт - лека атлетика, бадминтон, баскетбол, футбол и тенис на маса. Турнирът стартира от 9 часа сутринта, а официалното награждаване е около 13.30. Тогава е предвидена и срещата с футболните асове на „сини” и „червени”, а олимпийската ни медалистка Жени Раданова ще подкрепя своите приятели отново и дори е приготвила изненади. Традиционно ще присъства и президентът на БОК Стефка Костадинова, която не пропуска подобно състезание.

„Идеята се приема много въодушевено от децата. Те с нетърпение очакват срещите с тези, които познават само от тв екрана. Повечето нямат възможност да ходят на спортни събития и тези турнири са много приятни моменти в живота им. Чрез спорта се опитваме да ги възпитаваме, да им помогнем за интегрирането в реалния живот. Новото, което въвеждаме е изготвянето на специални здравни картони, чрез които ще следим по 6 показателя до каква степен турнирите помагат за физическото развитие на децата лишени от родителски грижи.” - сподели при гостуването си на Гонг изпълнителният директор на Спортната федерация за деца в неравностойно положение.

Анатоли Илиев организира за 11-ти пореден път превърналия се вече в традиционен спортен турнир за сираци.

„За Великденския спортен празник имаме потвърдени заявки от 24 Дома от цяла България. Очакваме още. Може би това ще е най-масовият турнир, който сме организирали. 350-380 деца ще се включат в отделните надпревари в петте вида спорт. Естествено, че е трудно да направиш едно подобно състезание в условията на финансова криза. Все пак имаме трима спонсори, които ни подкрепиха и благодарение на които идеята ще бъде отново реалност. Постоянната комисия за младежта и спорта към Столична община и „Мосю Бриколаж” ни съдействаха, естествено имаше и такива, които ни отказаха. Важно е, че все пак турнирът ще се проведе и то на най-новото спортно съоръжение в София - залата на НСА.”- сподели още Анатоли Илиев.

Каузата си заслужава, дано традицията бъде съхранена и въпреки трудностите, големите компании у нас отделят средства за благородни инициативи, вместо да изливат пари в безумно тъпи рекламни кампании или да плащат извънземни хонорари на набедени звезди, които по-скоро отблъскват потребителя.