Старши треньорът на ансамбъла Ина Ананиева сподели, че е на върха на щастието след златния медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София.

„Сега съм на върха на щастието, но да ме бяхте видели снощи на какво приличах - супер притеснена. Знаете две години тук печелим Световната купа, а и ми беше доста трудно след Илиана Раева. Много съм щастлива от факта, че момичетата се справиха на четвърто поредно състезание перфектно. Имаше една дребна грешка, но и двете съчетания ги изиграха много добре и съм много щастлива за този многобой“, сподели младият специалист.

„Другите отбори ги наблюдавам от началото на сезона. Прави ми впечатление, че конкуренцията е много сериозна. Съжалявам, че не успяхме да видим Италия и Китай, които ги нямаше последните четири години, а сега изкараха един страхотен отбор. Съжалявам, че и другите отбори не успяха да си изиграят съчетанията без грешка“, каза още треньорът.

„Почти нищо не си казахме след първото изпълнение. Имахме пет минути между двете съчетания и те много не знаеха къде се намират. Аз съм от треньорите, които винаги реагирам на грешка, не ги пестя и това им помага да ги мобилизирам за второто съчетание, защото топки и ленти е доста по-сложна композиция, имаме по-сложни елементи там“, добави Ина Ананиева.

„Очаквам утре да си изиграят съчетанията напълно без грешка, ще гледам записите на спокойствие, защото когато съм под напрежение не успявам да видя всички грешки и да им дам други съвети, какво още трябва да се изчисти и да бъдат още по-блестящи“, завърши наставникът на националния ансамбъл.