Гранд майсторите от Международната федерация по Таекуон-До предаваха своя опит в продължение на три дни на младите си последователи от всички краища на планетата. Представители на школи от 16 държави се събраха през уикенда в столичната зала София за Международния курс за инструктори на Международната федерация по Таекуон-До.

Форумът се организира за първи път в България със съдействието на София – Европейска столица на спорта и Централния полицейски Таекуон-До клуб. Инструкторският курс съвпада със 100-годишнината от рождението (9 ноември 1918 г.) на създателя на бойното изкуство генерал Чон Хой Хи, който полага основите на 11 април 1955 г. в Сеул, след което Таекуон-До бързо придобива глобална популярност.

Обучението в София бе тържествено открито от водещите курса членове на Техническата комисия към Международната федерация – гранд майстор 9-и дан Хектор Марано от Аржентина, гранд майстор 9-и дан Лан Унг Ким от Германия и майстор 8-и дан Пол МакФейл от Нова Зеландия. Тримата бяха посрещнати с овации при въвеждането им в залата от Венцислав Игнатов – директор Дирекция „Спорт за учащи и спортни училища“ към Министерство на младежта и спорта, който също взе участие в занятията.

Още в началото 100-те курсисти отдадоха почит на първооснователя генерал Чон Хой Хи, след което стартираха тридневните занимания с представителите на държави от пет континента. Сред тях бе и незрящ таекуондист от Чехия, който със своя 7-и дан от години предава опита си на млади последователи в своята държава.

В края на курса Гранд майсторите и участващите в обучението техни последователи изразиха задоволството си от българското гостоприемството и перфектната организация на събитието, което се явява едно от знаковите събития за Таекуон-До през тази година.