Момиченана от ансамбъла на България по художествена гимнастика ще бъдат част от церемонията „Рицар на четката“ – сами ще изберат и ще наградят художници, участвали в мащабния международен проект „Картина от мнозина“.

Професор Огнян Герджиков, голямата българска певица Йорданка Христова, обичаната актриса Стефания Колева, грациите от ансамбъла, баскетболният треньор Тити Папазов, популярната телевизионна водеща Ева Веселинова, поетът Илиян Любомиров, писателят Вълко Мишев и икономистът проф. Георги Чобанов ще отличат победителите.

Церемонията ще се проведе на 1 декември от 17.30 часа в НДК, Мраморно фоайе.

Наградите „Рицар на четката” са базирани на международния проект на арт център „Орхидея” – „Картина от мнозина”. Досега в него са се включили над 2000 творци.

За „Рицар на четката 2018” се борят 850  художници.

Макар грациите да печелят медали като отбор, самите те представляват своеобразна „картина от мнозина“, като допълват своите талант и развити качества.

Любопитно е, че по време на церемонията „Рицар на четката“ ще разберем и индивидуалните им влечения към изкуството, тъй като петте диаманта от ансамбъла – капитанът Симона Дянкова, Лаура Траатс, Елена Бинева, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова, ще връчат пет отделни статуетки.