Голямата купа, която ще получат в неделя шампионите в националните финали по плажен такроу, е вече готова. Тя бе осигурена от Община Варна. За супер шампионите е предвидена още една награда осигурена от планински СПА комплекс "Mentor Resort".

Те ще получат уикенд за тях и половинките им в сърцето на Пирин планина. Турнирите се организират от Олимпийски клуб-Варна 2013 със съдействието на Община Варна. Идеята срещна подкрепа и от Община Бургас.

Мотото на турнира е "Не на агресията!". С фланелки с този надпис на гърдите ще бъдат облечени двойките в звездния поток в неделя. Става въпрос за тандемите Христо Йовов - Милен Петков, Александър Александров Кривия -Здравко Лазаров Електричката, Георги Иванов Гонзо – Ивайло Петров Пифа и Милен Георгиев-Пламен Крумов.

Шампионските двойки от четирите полуфинални турнира, които попаднаха в другата група, ще играят със собствените си екипи. За Варна шампионската двойка е Лациали (Живко Бояджиев-Иво Георгиев-Пифа), за Пловдив - Андип 92 (Николай Плавлов-Йордан Хърков ), за Шкорпиловци - ФК Лозенец (Радослав Монев-Николай Илиев ) и за Бургас -Бургас Волей (Добрин Бяндов-Богдан Гогев).

Националните финали ще се проведат на плажа в Аспарухово утре на 10-и септември в 14:00 часа, веднага след приключването на супер финала от държавното първенство по плажен футбол.  Тогава победителите от групата на звездите ще се изправят срещу тези от групата на шампионите, за да бъде излъчен абсолютният шампион.

Очаква се турнирът да завърши около 17 часа. Жребият за последователността на двубоите ще бъде теглен утре на място. Мачовете от двете групи ще се играят успоредно на два терена.Осигурени са и трибуни за желаещите да наблюдават двубоите от този толкова атрактивен спорт. Деца от ДФК Дефините ще извеждат състезателите преди всяка една среща.